Nakon školovanja važno je stručne kadrove i zaposliti u našoj županiji

Održana je Konferencija „Ugostiteljsko-turistički VirtuOS-i – jačanje kompetencija u turizmu i ugostiteljstvu“, na čijem su otvaranju sudjelovali i župan Ivan Anušić te zamjenik gradonačelnika Osijeka Dragan Vulin. Konferencija je ujedno prvo događanje u okviru najveće ovogodišnje regionalne turističke manifestacije HeadOnEast, čiji će središnji dio biti 22. i 23. listopada.

Na području Osječko-baranjske županije imamo dva Regionalna centra kompetentnosti, a jedan od njih je Ugostiteljsko-turističke škole Osijek, vrijedan nešto više od 95 milijuna kuna i financiran sredstvima Europske unije. Riječ je o izuzetno vrijednom projektu koji će srednjoškolcima omogućiti stjecanje specifičnih strukovnih kompetencija i dodatno nadograditi njihovo znanje. Vrlo je važno formiran i osposobljen kadar povezati s turističkim sektorom, koji u našoj županiji bilježi kontinuirani rast, kako bi ti mladi ljudi po završetku školovanja pronašli posao upravo ovdje. Ne želimo da ga traže u ostalim dijelovima Hrvatske ili vani, o čemu ćemo, baš kao i do sada, voditi brigu i nakon izgradnje Regionalnih centara kompetentnosti – rekao je župan Ivan Anušić.

Za projekte RCK VIRTUS i RCK VirtuOS osigurana su bespovratna sredstva iz fondova Europske unije u ukupnom iznosu od 95.673.388,62 kuna, a njihova provedba je počela 27. ožujka 2020. godine, dok je završetak predviđen do 27. prosinca 2023. godine.

Između ostalog, do sada su obavljeni infrastrukturni radovi, sanacija i adaptacija suterenskih praktikuma na lokaciji škole, a odnedavno ih učenici i nastavnici koriste u redovitoj nastavi. U okviru infrastrukturnih radova izvode se još rekonstrukcija, adaptacija i opremanje Akademisa – Učeničkog doma u centru Osijeka, a očekuje se da će radovi biti završeni na vrijeme. Uspostavljena je suradnja s domaćim i međunarodnim gastronomskim i turističkim akademijama, a intenzivirana je suradnja sa svim RCK-ovima u sektoru turizma i ugostiteljstva. Više od 70 nastavnika iz RCK UTŠO i partnerskih škola iz Vinkovaca, Đakova, Požege i Virovitice, ali i mentori kod poslodavaca uspješno su završili usavršavanja, od gastronomskih akademija u Francuskoj preko turističkih usavršavanja u Zagrebu i Splitu do usavršavanja u području digitalnih kompetencija i znanja engleskog jezika.

  • Za više detalja posjetite: OBŽ

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.