Novi kuharski praktikum iz projekta VIRTUS

Regionalni centar kompetentnosti Ugostiteljsko- turistička škola Osijek otvorila je specijalizirani praktikum kuharstva i slastičarstva u sklopu 24 milijuna kuna vrijednog projekta VIRTUS financiranog iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Svečanost je počela izložbom “Zlatno doba osječkog ugostiteljstva”, kratkim filmom Memento: “Da ti kažem kako je bilo, bilo je neponovljivo”, a nastavnici kuharstva ponudili su nekoliko jela pripremljenih na novoj specijaliziranoj i najsuvremenijoj opremi. Kako su regionalni centri kompetentnosti mjesta izvrsnosti, u ovom slučaju u sektoru turizma i ugostiteljstva, za učenje temeljeno na radu potrebno je osigurati prostorno-materijalne uvjete. Upravo projektom VIRTUS financirana je rekonstrukcija i opremanje prostora u RCK Ugostiteljsko-turističkoj školi.

„Kroz VRTUS RCK uspostavljen je moderan praktikum kuharstva i slastičarstva za nastavu, obrazovanje, usavršavanje i osposobljavanje učenika i svih ostalih polaznika. Opremljen je suvremenom opremom i inovativnim tehnologijama, a polaznici koji steknu iskustvo i znanje u korištenju te opreme bit će potpuno spremni raditi kod poslodavaca. Uz prostore škole u potpunosti će se obnoviti dom škole i prenamijeniti u Akademis – dom i hostel, a obnova i dogradnja prostora predviđa se i kod projektnog partnera Srednje strukovne škole Vinkovci. Ustrojavanjem regionalnog centra kompetentnosti kroz infrastrukturu stvaraju se uvjeti za ulaganje u znanje i primjenu novostečenih znanja i vještina u radu. Stoga je RCK važan za društveni i gospodarski razvoj ne samo Osječko-baranjske županije nego i šire regije” – podsjetio je ravnatelj i voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Andrej Kristek.

 Na svečanosti otvorenja bili su predstavnici Grada i Osječko-baranjske županije, te resornih ministarstava.

– Radio Osijek

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.