Vodeći kineski zakonodavac Li Zhanshu je u četvrtak pozvao na jačanje suradnje između zakonodavnih tijela zemalja G20 i podršku istinskom multilateralizmu.

Li, predsjednik Stalnog odbora Svekineskog narodnog kongresa, je navedeno rekao tijekom obraćanja putem video veze na 7. konferenciji predsjednika parlamenta zemalja G20, koja se od 7. do 8. listopada održava fizički i putem interneta u glavnom gradu Italije Rimu.

Ističući solidarnost i znanost u borbi protiv pandemije, Li je rekao kako bi sve strane trebale staviti živote na prvo mjesto te aktivno promicati međunarodnu suradnju u prevenciji i kontroli epidemije, ključnim potrepštinama, javnom zdravstvu i drugim područjima.

Rekao je kako je Kina isporučila više od 1,4 milijarde doza cjepiva za više od 100 zemalja i međunarodnih organizacija te će nastojati osigurati 2 milijarde doza cjepiva tijekom cijele godine. Dodao je kako se Kina odlučno protivi stavljanju politike iznad znanosti.

Istovremeno je pozvao sve strane da se pridržavaju istinskog multilateralizma, poboljšaju globalni sustav upravljanja, ojačaju koordinaciju makroekonomskih politika i promiču izgradnju otvorenog svjetskog gospodarstva.

Napomenuo je da je Svekineski narodni kongres spreman unaprijediti razmjenu i suradnju sa zakonodavnim tijelima svih zemalja radi rješavanja različitih izazova i zajedničkog stvaranja bolje budućnosti za ljude u svijetu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.