Xi izlaže o onome što je Kinezima pokazalo proteklih 110 godina od Revolucije 1911.

Kineski predsjednik Xi Jinping u subotu je izložio ono što je proteklih 110 godina pokazalo kineskom narodu od Revolucije 1911. obraćajući se na sastanku povodom 110. godišnjice povijesnog događaja.

“Proteklih 110 godina pokazalo nam je da za ostvarenje nacionalnog preporoda kineski narod mora imati jaku snagu koja nas vodi naprijed, a ta snaga je Komunistička partija Kine (KPK)”, rekao je Xi, također generalni sekretar CK KPK-a i predsjednik Centralne vojne komisije.

“Proteklih 110 godina pokazalo nam je da je za ostvarenje nacionalnog preporoda put kojim idemo od temeljne važnosti. Socijalizam sa kineskim karakterisitkama pokazao se kao jedini ispravan put”, rekao je Xi.

“Proteklih 110 godina pokazalo nam je da se za ostvarenje nacionalnog preporoda kineski narod i nacija moraju držati zajedno kroz dobra i loša vremena i osloniti se na naše snažno jedinstvo kako bi prevladali sve rizike i izazove na putu koji je pred nama”, napomenuo je Xi.

“Agresija i hegemonija nisu u krvi kineskog naroda. Naši se ljudi nadaju uspješnom ostvarivanju nacionalnog razvoja, ali se nadaju vidjeti i sve druge narode u svijetu kako vode sretne i mirne živote”, rekao je.

“Kina će ostati šampion svjetskog mira, doprinos globalnom razvoju i branitelj međunarodnog poretka, a mi ćemo se potruditi dati još veći doprinos čovječanstvu”, dodao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.