Dužnosnik: Kina poboljšava regulatorni sustav za rješavanje izazova u financijskoj tehnologiji

Kina je neprestano ulagala napore u jačanje slabih karika u financijskom regulatornom sustavu, s pozadinom novih izazova koje predstavlja financijska tehnologija, rekao je Yi Gang, guverner Narodne banke Kine.

Trebali bi biti postavljeni odgovarajući vatrozidi za sprječavanje prijenosa financijskih rizika među sektorima i djelatnostima, rekao je Yi u video govoru na nedavnoj konferenciji Banke za međunarodna poravnanja o reguliranju velikih tehnoloških tvrtki.

Također je pozvao na prekid neprikladnih veza između financijskih i poslovnih informacija, kako bi se spriječio monopol u zatvorenoj petlji podataka, mreža i financijskih aktivnosti.

Posljednjih godina je Kina neprestano ostvarivala inovacije u financijskoj tehnologiji, snižavajući troškove i povećavajući učinkovitost financijskih usluga u zemlji.

Međutim, guverner je istaknuo kako je razvoj financijske tehnologije također donio nove izazove, uključujući vođenje financijskog poslovanja bez licenci te pokretanje nelojalne konkurencije zlouporabom dominacije na tržištu i prekomjernim prikupljanjem podataka o potrošačima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.