PRAVOS: Jean Monnet modul „Language and EU law Exellence“

Želite li proširiti svoja znanja o pravu Europske unije i usavršiti svoje poznavanje engleskog i njemačkog jezika pravne struke te naučiti osnove francuskoga s naglaskom na terminologiji prava Europske unije? Prijavite se na Jean Monnet modul!

Na Pravnom fakultetu u Osijeku započinje novi ciklus edukacije u okviru JEAN MONNET MODULA „LANGUAGE AND EU LAW EXCELLENCE“.

Projekt vrijedan 30.240,00 eura odobrila je i sufinancira Europska komisija, a od 2020. godine provode ga iskusni stručnjaci iz područja prava Europske unije i stranih jezika.
Trajanje projekta je od 15. rujna 2020. do 14. rujna 2023. godine.

Projektne aktivnosti imaju za cilj unaprijediti izučavanje prava Europske unije i produbiti poznavanje pravne terminologije Europske unije na radnim jezicima Europske unije: engleskom, njemačkom i francuskom. Pohađanje svih projektnih aktivnosti je besplatno. Ciljnu skupinu polaznika čine studenti prava preddiplomske, diplomske i poslijediplomske razine te Stručnog studija, kao i diplomirani pravnici raznih profila, predstavnici nevladinih udruga i javni službenici, ali i studenti svih razina studija Engleskog jezika i književnosti i Njemačkog jezika i književnosti Filozofskog fakulteta Osijek koji će steći nova znanja o pravu EU i usvojiti terminologiju iz toga područja na njemačkom, engleskom i francuskom jeziku.

Nositelji kolegija su iskusni profesori prava EU-a i stranih jezika Pravnoga fakulteta Osijek i
profesorica francuskoga jezika koja je dugogodišnja suradnica fakulteta u programima cjeloživotnog obrazovanja. Kako bi se osnažila lingvistička komponenta projekta, kao nositelji pojedinih kolegija uključeni su i ugledni profesori stranih jezika Filozofskog fakulteta Osijek. Na taj će način studenti prava i pravni stručnjaci dobiti priliku, uz projektne aktivnosti na matičnom fakultetu vezane za pravo EU-a i pripadajuću pravnu terminologiju triju jezika, sudjelovati na predavanjima i radionicama nastavnika Filozofskog fakulteta, upoznati moderne kompjutorske alate za prevođenje i razvijati vještine konferencijskog prevođenja.

Projektom se želi privući i zainteresirane sudionike iz susjednih zemalja u okruženju koje su u procesu predpristupnih pregovora s EU. Pravnicima, asistentima i docentima prava, pa i nastavnicima stranih jezika na pravnim fakultetima tih zemalja znanja koja pružamo u ovome Jean Monnet modulu iz područja europskoga prava i radnih jezika EU-a od iznimne su važnosti. Preduvjet za pohađanje Programa je izvrsno poznavanje jednoga stranog jezika i dobro poznavanje drugoga stranog jezika (engleskoga ili njemačkoga). Nastavne aktivnosti počinju 12. studenoga 2021. i traju 10 tjedana, a odvijat će se petkom popodne i subotom. S obzirom na epidemiju Covida 19, do poboljšanja epidemiološke situacije većina će se nastave odvijati online (putem aplikacije zoom i drugih IT alata za virtualnu nastavu).

Predstavljanje projekta, nastavnih aktivnosti i radionica Jean Monnet Modula održat će se 4.11.2021. u 18:00 i odvijat će se putem zoom-a. (link će naknadno biti objavljen na mrežnoj stranici modula i poslan prijavljenim sudionicima)

Za iskazivanje interesa i prijavu za sudjelovanje u modulu možete se obratiti na e-mail adresu: kljubica@pravos.hr.

Rok za prijavu je do 1. studenog 2021. godine.

Možete pratiti na:
Mrežna stranica projekta: https://www.pravos.unios.hr/leulex
Facebook: https://www.facebook.com/JMMLeulex

Letak: letak (1)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.