UHDDR Grada Osijeka: Mi ne zaboravljamo

Pod geslom “Mi ne zaboravljamo – Dan sjećanja” osječki će ogranak Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata i ove godine organizirati memorijalno hodočašće Osijek – Vukovar u noći sa 17. na 18. studeni. Riječ je o devetnaestom mimohodu koji će okupiti veliki broj sudionika.

“Put je dug 46 kilometara. Polazišna je točka adresa sjedišta udruge na Zelenom polju 5. Zastajemo na četiri odmorišta, a u Vukovaru se, od bolnice, pridružujemo Koloni sjećanja”, kaže Nalio. Za povratak su, kao i svake godine, pripremljeni autobusi.

“S istim ćemo zanosom i pijetetom, kao i svih osamnaest prethodnih godina, krenuti prema Vukovaru i pokloniti se žrtvama Grada koji je dao ogroman obol u obrani Hrvatske”, rekao je predsjednik gradskog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Zdravko Nalio.

Najveći je broj sudionika bio 2018. godine, 560, a kada su krenuli, prije 19 godina, tek 56. Prošlogodišnja je kolona, zbog epidemioloških ograničenja, okupila nešto manje hodočasnika, a ove godine Stožer, za sada, nije izrekao nikakva ograničenja pa se pozivaju zainteresirani da se priključe koloni uz prethodnu prijavu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.