Izvješće o istraživanju u Velikoj Britaniji: Kineska cjepiva protiv bolesti COVID-19 pomažu zemljama u razvoju u postizanju impresivnih stopa procijepljenosti

Kineska cjepiva protiv bolesti COVID-19 su pomogla nekim zemljama u razvoju u postizanju impresivnih stopa procijepljenosti, u nekim slučajevima brže od bogatijih gospodarstava, stoji u britanskom istraživačkom izvješću objavljenom u srijedu.

U nekim gospodarstvima u usponu, poput Čilea i Kambodže, je većina stanovništva cijepljena zahvaljujući pomoći iz Kine, navedeno je u izvješću.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Podaci pokazuju kako Čile sa 79% sada ima jednu od najviših stopa procijepljenosti u svijetu, a jedan od razloga je rano osiguravanje ogromnih zaliha kineskog Sinovacovog cjepiva. “Sinovac je postalo cjepivo izbora u Čileu i koristilo se za 90% cijepljenja”.

“Čile nije izoliran slučaj; mnoge druge latinoameričke zemlje, uključujući El Salvador, Meksiko i Urugvaj, se također oslanjaju na kineska cjepiva”, dodano je u izvješću.

Izvješće je također pokazalo kako je do listopada Kambodža postigla jednu od najviših stopa procijepljenosti u svijetu, s gotovo 80% cijepljenih stanovnika, više do svih drugih zemalja Udruženja zemalja jugoistočne Azije, osim Singapura.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.