Kineski festival kupnje predstavlja novo ‘bojno polje’ za smanjenje otpuštanja CO2

Nekoliko dana nakon naručivanja, Wang Maiqi je od kurirske postaje u svom susjedstvu primila obavijest o preuzimanju paketa. Rabljene paketne kutije obično stavlja u spremnik na šalteru reciklažne postaje i dobiva virtualno jaje na mobilnoj aplikaciji.

“Kada prikupim četiri virtualna jaja, platforma mi besplatno dostavi prava u dom”, rekla je Wang, stanovnica grada Taiyuana u sjevernoj kineskoj pokrajini Shanxi. “To je obostrano korisna akcija, u kojoj se stara ambalaža reciklira, a potrošači dobivaju opipljivu korist.”

Tijekom ovogodišnjeg festivala kupovine za Dana samaca je ukupno 60 000 kurirskih postaja Alibabine logističke podružnice Cainiao Network poslalo je 7,5 milijuna jaja potrošačima koji recikliraju kutije paketa.

Festival kupnje, koji je prvi pokrenuo Alibaba 11. studenog 2009., je sada zeleniji te postaje novo “bojno polje” na kojem tvrtke pokušavaju napraviti razliku u sklopu kineskih napora za smanjenje otpuštanja ugljičnog dioksida (CO2).

Alibabina platforma za e-trgovinu Tmall je ove godine izdala 100 milijuna juana (oko 15,6 milijuna dolara) zelenih vaučera, potičući potrošače na kupnju energetski učinkovitih kućanskih aparata i proizvoda sa “zelenim” certifikatima, kako bi podržali kineske ciljeve za smanjenje otpuštanja CO2.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.