Župan Ivan Anušić svečano primio Antu Kostelića i Katicu Ileš

Župan Ivan Anušić primio je proslavljenog hrvatskog trenera Antu Kostelića u pratnji poznate osječke rukometašice Katice Ileš, a primanju su nazočili i zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin, pročelnica Upravnog odjela za turizam, sport i kulturu OBŽ Tatjana Roth i Robert Seligman iz Odsjeka za sport Grada Osijeka.

U današnjem razgovoru s Antom Kostelićem prisjetili smo se prekrasnih dana kada su Ivica i Janica osvajali svjetske medalje i nizali uspjehe, ali i bogate trenerske karijere gospodina Kostelića vezane dijelom i za grad Osijek tijekom koje je trenirao rukometašice, između ostalog i Katicu Ileš. Njihov sportski angažman obilježio je osječku sportsku povijest, a ostvareni rezultati temelj su i primjer današnjim generacijama izvrsnih sportaša i trenera. Zbog toga mi je izuzetna čast bila ugostiti Antu Kostelića i Katicu Ileš kojima se zahvaljujem na svemu onome što su učinili za Hrvatsku i grad Osijek – kazao je župan Anušić.

Zamjenik gradonačelnika Grada Osijeka Dragan Vulin naglasio je kako mu je iznimna čast primiti dvije sportske veličine koje su dale ogroman doprinos razvoju sporta u gradu.

–  Osječani su posebno ponosni što je Ante Kostelić tri godine svog života proveo upravo u Osijeku, kao trener ženskog rukometnog kluba u vremenu zlatnog doba osječkog rukometa, a osim svih svjetskih uspjeha koje je postigao sa svojom djecom, veseli nas neizbrisiv trag koji je ostavio u gradu na Dravi – rekao je Vulin.

Ante Kostelić se zahvalio na svečanom prijemu istaknuvši kako ga je dolazak u Osijek podsjetio na razdoblje trenerske karijere 70-ih godina prošloga stoljeća.

Kada sam došao u Rukometni klub Osijek iz Francuske, prije gotovo 50 godina, tada kao mladi trener, imao sam sreću da sam došao u sredinu u kojoj je nastupala igračica poput Katice Ileš koja se profilirala kao stožerna ličnost u momčadi. Iako sam kasnije postigao velike uspjehe sa svojom djecom, drago mi je da u biografiji imam i uspjehe s Rukometnim klubom Osijek s kojim sam osvojio dva Kupa kupova – istaknuo je Kostelić.

Više: OBŽ

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.