Kineski izaslanik: Reforme Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda moraju odražavati poštenje i pravdu

Kineski izaslanik je u ponedjeljak rekao da bi države članice trebale osigurati da reforme Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda odražavaju pravednost i pravdu, od čega će sve zemlje imati koristi.

„Trebali bismo crpiti iskustvo iz prošlih pregovora o reformi vijeća i iskreno polaziti od zajedničkih interesa svih država članica kako bismo osigurali da se reformski proces kreće u ispravnom smjeru, kako bismo osigurali reformu za sve i reformu za pravednost i pravdu”, rekao je Zhang Jun, stalni predstavnik Kine pri Ujedinjenim narodima, na plenarnom sastanku o reformi Vijeća sigurnosti na 76. zasjedanju Opće skupštine UN-a.

„Suočeni sa stoljetnim promjenama i globalnom pandemijom, kako bismo učinkovito odgovorili na globalne izazove, potrebni su nam snažniji Ujedinjeni narodi za poboljšanje globalnog upravljanja, prakticiranje istinskog multilateralizma i veće napore za demokratske međunarodne odnose utemeljene na vladavini zakona”, rekao je.

Vijeće sigurnosti mora unaprijediti svoj autoritet i učinkovitost te kroz sveobuhvatnu reformu bolje izvršavati dužnosti koje su mu povjerene Poveljom UN-a, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.