KPK izdala ključnu rezoluciju o upuštanju u još 100 godina nastojanja

Komunistička partija Kine (KPK) je u utorak izdala značajnu rezoluciju o velikim postignućima i povijesnom iskustvu partijskih nastojanja u posljednjih 100 godina.

Dokument je usvojen na šestom plenarnom zasjedanju 19. saziva Centralnog komiteta KPK-e održanom u Pekingu od 8. do 11. studenog.

Riječ je o tek trećoj rezoluciji te vrste u 100-godišnjoj povijesti Partije: prva je izdana 1945. prije pobjede u Ratu otpora protiv japanske agresije, a druga 1981. s dolaskom reformi i otvaranja zemlje.

Rezolucija, s ukupno više od 36 000 kineskih znakova, se osvrnula na povijest Partije od njezina osnutka 1921., pokrivajući razdoblja nove demokratske revolucije, socijalističke revolucije i izgradnje, reforme i otvaranja i socijalističke modernizacije te novo doba socijalizma s kineskim značajkama.

Osobito se usredotočila na napore i postignuća KPK-e u novom dobu nakon 18. nacionalnog kongresa 2012. Također je sažela povijesni značaj i iskustvo partijskih nastojanja tijekom proteklih 100 godina i pozvala na daljnje napore za ostvarenje kineskog sna o nacionalnom preporodu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.