Vodstvo KPK-e pregledalo dokumente o strategiji nacionalne sigurnosti i propisima o vojnim počastima te znanstveno-tehnološko savjetodavno izvješće

Politički biro Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) se sastao u četvrtak kako bi pregledao dokumente koji uključuju Strategiju nacionalne sigurnosti (2021.-2025.), propise o dodjeli vojnih počasti i savjetodavno izvješće Nacionalnog savjetodavnog povjerenstva za znanost i tehnologiju za 2021. .

Sastankom je predsjedao Xi Jinping, generalni sekretar Centralnog komiteta KPK-a.

Kako bi se očuvala nacionalna sigurnost u novim okolnostima, potrebno je manifestirati holistički pristup nacionalnoj sigurnosti i formirati novu sigurnosnu strukturu, rečeno je na sastanku.

Uz pružanje prioriteta političkoj sigurnosti, država će koordinirati napore za zaštitu sigurnosti u glavnim sektorima i regijama, uključujući politička, gospodarska, društvena, znanstveno-tehnološka i druga područja u nastajanju.

Nikakvi ustupci neće biti učinjeni u pitanjima koja se tiču temeljnih interesa i nacionalnog dostojanstva Kine. Suverenitet, sigurnost i razvojni interesi zemlje se također trebaju odlučno štititi, istaknuto je na sastanku.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.