Kina će poboljšati mjere podrške za mala i srednja poduzeća

Kina će dodatno poboljšati mjere podrške za pomoć malim i srednjim poduzećima u prolasku kroz poteškoće, stoji u okružnici koju je objavio Opći ured Državnog vijeća.

Mala i srednje velika poduzeća su glavna snaga nacionalnog gospodarskog i društvenog razvoja, ali se suočavaju s rastućim korporativnim troškovima i operativnim poteškoćama zbog viših cijena sirovina, visokih logističkih troškova, sporadičnih ponovnih pojavljivanja bolesti COVID-19 i nestanaka električne energije u nekim područjima, među ostalim čimbenicima, navedeno je u dokumentu.

U okružnici su navedene mjere podrške, kao što su povećanje financijske potpore, daljnje smanjenje poreza i naknada te pružanje potpore kroz alate financijskih mjera na fleksibilan i precizan način.

U dokumentu je također istaknuta važnost nastojanja za pomoć malim i srednjim poduzećima u smanjenju pritiska zbog rastućih troškova proizvodnje, osiguravanju opskrbe električnom energijom, podršci malim poduzećima u stabilizaciji i proširenju zaposlenosti, osiguravanju naplate dospjelih plaćanja malih i srednjih poduzeća i povećanju tržišne potražnje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.