Sportska ambasadorica Osječko-baranjske županije i grada Osijeka

Povodom osvajanja WTA turnira u talijanskom Courmayeru, najbolju osječku tenisačicu Donnu Vekić primili su gradonačelnik Osijeka Ivan Radić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Sa sportskom ambasadoricom Osječko-baranjske županije i grada Osijeka razgovarali su o novim projektima, izgradnji novih sportskih terena, te o potpori Grada i Županije koja, kako se moglo čuti tijekom svečanoga primanja, ostaje neupitna.

Radimo i gradimo ono što ostaje gradu Osijeku i Osječko-baranjskoj županiji, a to su sportski tereni koje besplatno mogu koristiti svi koji žele. Razgovarali smo o budućnosti i o karijeri Donne Vekić, i o onome što je u proteklome vremenu bilo. Čestitam na osvojenom turniru u Italiji, mi smo tu da pomognemo koliko možemo pomoći – izjavio je župan Anušić.

Ono o čemu smo razgovarali i ono što je bitno je da nastavljamo raditi na popularizaciji tenisa. Grad Osijek zajedno s Osječko-baranjskom županijom, na inicijativu Donne Vekić i njene obitelji ima prvi javni besplatni teren. Mi se nadamo da će ih u budućnosti biti još više i da ćemo i u nekim drugim stvarima biti prvi u Hrvatskoj. Pridružujem se čestitkama na osvojenom WTA turniru, siguran sam da će i sljedeća sezona biti jednako uspješna i da će Donna nastaviti pronositi ime grada Osijeka diljem Europe i svijeta – poručio je gradonačelnik Radić.

Zahvalivši gradonačelniku i županu na potpori u karijeri i projektima, osječka tenisačica Donna Vekić izrazila je nadu za nastavkom dobre suradnje te se osvrnula na ovu i sljedeću sportsku godinu.

Bila je turbulentna godina, počela sam dobro u Australiji, a onda sam imala prvu veliku ozljedu i operaciju koljena. No, godina je uspješno završila i nadam se da će i sljedeće godine nastaviti u tom tonu, da ću napraviti dobre pripreme i biti spremna za Australiju – kazala je Vekić dodajući kako joj je ambicija vratiti se u TOP 20 na svjetskoj, a potom i ući u TOP 10 tenisačica svijeta.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.