Kineska trgovina uslugama u razdoblju od siječnja do listopada porasla za 12,7%

Kineska trgovina uslugama je u prvih 10 mjeseci ove godine na godišnjoj razini porasla za 12,7 posto i dosegla 4,2 bilijuna juana (oko 659,41 milijardi američkih dolara), priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

U ukupnom iznosu je izvoz usluga iznosio gotovo 2 bilijuna juana, za 29% više nego prethodne godine, a uvoz 2,2 bilijuna juana, što je rast od 1,1% na godišnjoj razini.

U prvih 10 mjeseci je deficit u trgovini uslugama iznosio 203,17 milijardi juana, 424,7 milijardi juana manje nego u istom razdoblju prošle godine, pokazali su podaci Ministarstva trgovine.

Međutim, u usporedbi s istim razdobljem 2019., trgovina uslugama je pala za 5,4%, pri čemu je izvoz usluga porastao za 26,6%, a uvoz pao za 23,1%.

Samo u listopadu je kineska trgovina uslugama zabilježila 413,97 milijardi juana prometa, što je 24% više nego prethodne godine.

Kina je poduzela niz mjera kako bi proširila otvorenost uslužne industrije te je obećala da će uložiti više napora u promicanje otvaranje trgovine uslugama na višoj razini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.