Svečanom sjednicom Gradskog vijeća proslavljen 235. Dan grada Osijeka

Svečanom sjednicom Gradskoga vijeća, kojoj je nazočio i predsjednik Vlade Andrej Plenković, u Osijeku je proslavljen Dan grada, ujedno i 235. obljetnica ujedinjenja nekadašnjih zasebnih gradskih dijelova: Tvrđe, Gornjeg i Donjeg grada.

Čestitajući Osječanima, premijer Plenković istaknuo je kako je okosnica vladine politike učiniti sve za boljitak Osijeka i Slavonije te da se nakon pet godina takve politike vide snažni rezultati.

Osječki gradonačelnik Ivan Radić rekao je kako s proračunom od preko milijardu kuna Osijek pokazuje volju da aktivira svoj snažni potencijal.

Ivan Anušić, župan Osječko-baranjske županije kazao je kako je Osijek nositelj političkog, društvenog, znanstvenog, sportskog, kulturnog i gospodarskog života istoka Hrvatske.

Na svečanosti u osječkom HNK dodijeljena su i javna priznanja zaslužnim pojedincima. Zlatnu plaketu ,,Grb Grada Osijeka” za životno djelo primio je Ivan Vrkić, za izuzetan doprinos u izgradnji moderne, demokratske, slobodne i napredne države Hrvatske. Zlatnu plaketu ,,Grb Grada Osijeka” ove su godine primili i Sandra Lončarić, za izuzetan doprinos u području kulture i kazališne umjetnosti, te Specijalna jedinica policije Osijek PU Osječko- županije, za izuzetan doprinos u obrani Republike Hrvatske te razvoju i unaprjeđenju društvenih odnosa.

Javno priznanje ,,Pečat Grada Osijeka’’ primili su tvrtka Mono, za izuzetan doprinos u razvoju i unaprjeđenju gospodarske i istraživačke djelatnosti, te VIS Dinamiti, za izuzetna ostvarenja u području kulture te promicanju grada Osijeka u Hrvatskoj i inozemstvu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.