Predsjednik Kineske medijske grupe Shen Haixiong: Kineska demokracija cijelog procesa donosi sreću

Demokratski sustav jedne zemlje je duboko ukorijenjen u njezinoj povijesti, kulturi i tradiciji, stoga ne postoji jedan model demokracije koji bi odgovarao svima”.

Shen Haixiong, predsjednik Kineske medijske grupe, je navedeno rekao na Međunarodnom forumu o demokraciji: zajedničke ljudske vrijednosti, održanom u subotu.

Na forumu, održanom u Pekingu, je sudjelovalo više od 500 visokih političara i znanstvenika iz preko 120 zemalja i regija te 20 međunarodnih organizacija.

Demokraciju jedne zemlje treba ocjenjivati samo njen narod, a pravu demokraciju treba koristiti za poboljšanje blagostanja ljudi, rekao je Shen.

Istovremeno je kritizirao SAD zbog nametanja svoje demokracije drugim zemljama bez obzira na kulturne i povijesne razlike.

To je donijelo ekonomske poremećaje i humanitarne katastrofe lokalnom stanovništvu, rekao je Shen.

Napominjući kako je izvještavanje CGTN-a o Afganistanu svijetu pokazalo stvarnu situaciju u toj zemlji je Shen obećao da će Kineska medijska grupa nastaviti preuzimati odgovornost kao glavni međunarodni medij za širenje istine i dijeljenje demokratskih priča o Kini.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.