Znanstvenik: Kinesko slijetanje na Mjesec s ljudskom posadom moguće prije 2030.

“Potpuno je moguće” da Kina izvede slijetanje na Mjesec s posadom prije 2030., rekao je visoki kineski znanstvenik za istraživanje dubokog svemira.

“Osobno mislim kako je u potpunosti moguće da Kina, sve dok nastavlja tehnološka istraživanja za slijetanje na Mjesec s ljudskom posadom i dok je odlučna (u postizanju cilja), spusti ljude na Mjesec prije 2030.”, rekao je Ye Peijian u nedavnom intervjuu za državnu televiziju CCTV.

Ye, glavni dizajner prve kineske mjesečeve sonde Chang’e-1 i akademik Kineske akademije znanosti, je istaknuo kako istraživanje svemira nije samo stvar znanosti, već je i povezano s budućnošću države.

“Države koje su preuzele vodstvo u svemirskoj tehnologiji imaju napredne tehnologije u različitim područjima. Zauzvrat, svemirska tehnologija može poteknuti razvoj tehnologija u drugim sektorima”, dodao je Ye.

Nakon Mjeseca i Marsa, sljedeći kineski cilj u istraživanju dubokog svemira bio mogao biti misija na asteroid, rekao je Ye, dodajući kako njegova ekipa već radi na istraživanju asteroida.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.