Kineska misija pri UN-u: Američki “diplomatski bojkot” igara u Pekingu je samousmjerena politička farsa

Takozvani američki “diplomatski bojkot” Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022. je samousmjerena politička farsa, rekao je u ponedjeljak glasnogovornik kineske misije pri UN-u.

“Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pekingu su okupljanje svih sportaša i ljubitelja zimskih sportova iz cijelog svijeta. Oni bi trebali biti u središtu pozornosti. Uspjeh igara ne ovisi o prisustvu vladinih dužnosnika nekolicine zemalja ”, rekao je neimenovani glasnogovornik u priopćenju.

“Kao zemlja domaćin, Kina je spremna za Zimske olimpijske i paraolimpijske igre u Pekingu, otvorene za sve sportaše i goste. Što se tiče onih koji kažu da ne žele doći, odgovor je kako su, dođu ili ne, Peking Zimske olimpijske i paraolimpijske igre tu i biti će uspješne”, navedeno je u priopćenju.

Odluka američke vlade odražava njezin hladnoratovski mentalitet. Sjedinjene Američke Države samo žele politizirati sport, stvarati podjele i izazivati konfrontacije. Ovaj pristup neće naći podršku i osuđen je na propast, stoji u priopćenju.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.