Darivanje osječkih beskućnika

Uz riječi zamjenika gradonačelnika Dragana Vulina „nikada niste sami, mislimo na vas“, u prostorijama Nadbiskupijskog vikarijata upriličeno je darivanje osječkih beskućnika kojih je trenutačno 11 u Centru za prihvat kojim upravlja Caritas Osijek.

„Grad Osijek je i ove godine izdvojio 300 kuna božićnice za svakog beskućnika, a pored toga u svom proračunu osigurava 400 tisuća kuna godišnje za rad Centra za prihvat beskućnika. Također, zajedničkim snagama Đakovačko-osječke nadbiskupije i Grada Osijeka svim beskućnicima osiguravaju se tri obroka dnevno i cjelodnevni program kako bi imali sve što je potrebno za dostojanstven život“, rekao je Vulin.

Ovo zajedništvo Grada i Nadbiskupije posebno je istaknuo ravnatelj Caritasa Đakovačko-osječke nadbiskupije Drago Tukara koji je naglasio da se jedino takvim radom može osigurati briga i skrb za svakoga člana naše zajednice u potrebi.
Inače, osječki Caritas preko 20 godina pruža utočište beskućnicima. Riječ je o cjelodnevnom zbrinjavanju osoba koje nemaju vlastiti dom, a kapacitet Centra je za maksimalno 24 osobe.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.