Kina pozvala na zajedničke napore u borbi protiv terorizma

Međunarodna zajednica bi trebala ojačati solidarnost i udružiti se u borbi protiv terorizma, rekao je visoki kineski diplomat.

Lekcije učinka bumeranga su još svježe u sjećanju i moraju se naučiti napamet, rekao je u srijedu pomoćnik ministra vanjskih poslova Wu Jianghao na svečanom otvorenju Drugog međunarodnog seminara o borbi protiv terorizma u Pekingu.

Napominjući kako je 2021. godina svjedočila ponovnom oživljavanju međunarodnih terorističkih aktivnosti, Wu je rekao da je nekoliko zemalja pretvorilo protuterorizam u političko oruđe, iznoseći neutemeljene optužbe protiv legitimnih mjera za borbu protiv terorizma i deradikalizaciju koje poduzima međunarodna zajednica. “Čak su iskorištavali terorističke snage za promicanje vlastitih geopolitičkih interesa, što će samo potaknuti ponovni razvoj terorizma.”

Kina je pozvala međunarodnu zajednicu da potakne svijest o zajednici koja dijeli budućnost, istakne središnju ulogu UN-a, ojača izgradnju kapaciteta u zemljama u razvoju, slijedi načelo rješavanja simptoma i temeljnih uzroka te na borbu protiv novih terorističkih prijetnji i ideologija, rekao je Wu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.