Kineski veleposlanik i američki poslovni čelnici obećali da će raditi na zdravim i stabilnim odnosima Kine i SAD-a u godini tigra

Kineski veleposlanik u Sjedinjenim Američkim Državama Qin Gang i američki poslovni čelnici su u nedjelju izjavili da će raditi na stabilnom razvoju odnosa Kine i SAD-a u predstojećoj godini tigra.

“U nadolazećoj godini tigra, moramo imati hrabrosti i vizije”, rekao je Qin na internetskom prijemu za kinesku Novu godinu koji je priredilo kinesko veleposlanstvo.

“Trebali bismo slijediti dogovor koji su dva predsjednika postigla tijekom virtualnog susreta prošle godine, podržavati duh međusobnog poštovanja, miroljubivog suživota i uzajamno korisne suradnje, izravno rješavati probleme te raditi na zdravom i stabilnom rastu odnosa Kine i SAD-a”, rekao je Qin, dodajući kako je to za dobrobit ljudi u obje zemlje i cijelom svijetu.

“Ne zaboravimo Leteće tigrove i mnoge druge dirljive priče i dajmo sve od sebe kako bismo unaprijedili naše prijateljstvo u novom dobu”, rekao je Qin, misleći na grupu američkih pilota dobrovoljaca, koji su otišli u Kinu tijekom Drugog svjetskog rata kako se borili rame uz rame s kineskim narodom u borbi protiv napadačkih japanskih trupa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.