Potpredsjednik Vlade Boris Milošević dao mandat na raspolaganje

Potpredsjednik Vlade Boris Milošević dao je premijeru Andreju Plenkoviću mandat na raspolaganje, nakon što se spominje njegova povezanost s posljednjim uhićenjem sada već bivšeg ministra graditeljstva Darka Horvata i podjelom bespovratnih sredstava.

Milošević je jedan od šest osumnjičenika u slučaju dodjeljivanja poslova mimo javnog natječaja, ali nije priveden, nego će poziv na sud dobiti redovnim putem.

Iz Vlade poručuju da su mandati svih ministara uvijek na raspolaganju predsjedniku Vlade.

Uskok je, ne objavivši identitete osumnjičenika, priopćio da sumnja kako je sada bivši ministar Darko Horvat, od studenog 2018. do kraja prosinca 2018., kao ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta, dodijelio 2,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava gospodarskim subjektima za koje je bio osobno zainteresiran, kao i onima za koje su to od njega neposredno ili posredstvom njegove pomoćnice Mandac višekratno tražili: potpredsjednik vlade Boris Milošević, državni tajnik Ministarstva regionalnog razvoja Velimir Žunac, ravnateljica uprave za potpomognuta područja Katica Mišković te bivši ministar Tomislav Tolušić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.