Kina zabilježila brz razvoj zimskih sportova za osobe s invaliditetom

Kina je posljednjih godina zabilježila značajan napredak u razvoju zimskih sportova za osobe s invaliditetom, rekao je dužnosnik Kineske federacije osoba s invaliditetom.

Na nedjeljnoj tiskovnoj konferenciji je Yong Zhijun, zamjenik ravnatelja odjela za sport federacije, rekao da će se kineski sportaši natjecati u svih šest sportova na Zimskim paraolimpijskim igrama u Pekingu 2022. Dodao je kako je to značajan napredak u odnosu na stanje prije 2015. godine, kada su se kineski sportaši natjecali samo u dva od šest sportova.

“Do danas je broj kineskih nacionalnih paraolimpijskih sportaša porastao s manje od 50 na gotovo 1000”, rekao je Yong. Istaknuo je kako je postignuća federacija omogućila promicanjem zimskih sportova među osobama s invaliditetom u cijeloj zemlji, kao i međunarodnim razmjenama i suradnjom.

Što se tiče razvoja zimskih sportova za osobe s invaliditetom u javnosti, Yong je rekao kako savez od 2016. godine šest godina zaredom održava “zimsku sportsku sezonu za osobe s invaliditetom”, s ciljem popularizacije zimskih sportova.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.