Kineski izaslanik pozvao na diplomatsko rješavanje pitanja Ukrajine

Kineski stalni predstavnik pri Ujedinjenim narodima Zhang Jun je u ponedjeljak pozvao sve zainteresirane strane da traže “razumna rješenja” za pitanje Ukrajine.

“Pozdravljamo i potičemo svaki napor za diplomatsko rješenje i pozivamo sve zainteresirane strane da nastave dijalog i konzultacije te traže razumna rješenja za rješavanje međusobnih zabrinutosti na temelju jednakosti i međusobnog poštovanja”, rekao je Zhang na hitnoj sjednici Vijeća sigurnosti o Ukrajini.

“Kina je pažljivo pratila najnoviji razvoj situacije u Ukrajini. U potpunosti smo razradili svoj stav na prethodna dva sastanka Vijeća sigurnosti”, rekao je Zhang, ističući kako sve zainteresirane strane moraju biti suzdržane i izbjegavati bilo kakve radnje koje mogu potaknuti napetosti.

Izaslanik je naglasio kako je trenutna situacija u Ukrajini “rezultat brojnih složenih čimbenika. Kina uvijek donosi vlastiti stav prema meritumu same stvari. Vjerujemo da bi sve zemlje trebale rješavati međunarodne sporove mirnim putem u skladu sa svrhom i načela Povelje UN-a.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.