Dužnosnik: Kina napredovala u konsolidaciji smanjenja siromaštva

Kineska postignuća u smanjenju siromaštva 2021. su konsolidirana i proširena zahvaljujući nastojanjima za sprječavanje masovnog povratka u siromaštvo, rekao je dužnosnik u srijedu.

Uspostavljen je dinamički mehanizam praćenja i potpore kako bi se spriječilo da nekoć siromašno stanovništvo ponovno padne u siromaštvo, a gotovo 70% praćenih nije u riziku, rekao je na tiskovnoj konferenciji Liu Huanxin, čelnik Nacionalne uprave za oživljavanje ruralnih područja.

Foto: Visual People

Foto: Visual People

Prošle godine je središnja vlada dodijelila 156,1 milijardi juana (24,66 milijardi američkih dolara) subvencija za promicanje ruralnog oživljavanja. To je povećanje od 10 milijardi juana u odnosu na prethodnu godinu. Od tog iznosa je preko 50% utrošeno na industrijski razvoj, rekao je Liu.

Kina je provela 33 mjere kako bi produbljivanjem suradnje između istočnih i zapadnih regija učinkovito povezala smanjenje siromaštva s ruralnim oživljavanjem. Također su preseljenju radi smanjenja siromaštva pružene ciljana pomoć i daljnja potpora, rekao je Liu.

U budućnosti će se uložiti još napora u povećanje prihoda ljudi izvučenih iz siromaštva, rekao je Liu. Naglasio je nastavak rada na povećanju potpore zapošljavanju u industriji, infrastrukturi i javnim uslugama u naseljima za preseljenje.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.