HCK dosad evidentirao 4537 raseljenih osoba iz Ukrajine

Služba traženja Hrvatskog Crvenog križa (HCK) dosad je evidentirala 4537 raseljenih osoba iz Ukrajine, a riječ je o ljudima koji su se došli prijaviti društvu Crvenoga križa u mjestu gdje su smješteni u prihvatnim i kolektivnim smještajima ili privatnim stanovima i kućama.

Prijavljeni mogu dobiti humanitarnu pomoć i psihosocijalnu podršku, a trenutno su takav oblik pomoći zatražile 2672 osobe na području 75 gradskih društava Crvenoga križa, dok je dio raseljenih osoba istaknuo da trenutno nema nikakvih potreba, ističe HCK u priopćenju.

Osim evidencije, Služba HCK-a osobama iz Ukrajine pomaže u spajanju razdvojenih članova obitelji i ostvarivanju kontakta s obitelji.

Raseljenim osobama osigurana je uobičajena humanitarna pomoć koja se dijeli ljudima u kriznim situacijama, a obuhvaća prehrambene, higijenske i dječje pakete koji se korisnicima dijele svaka dva tjedna.

Osobama se svakodnevno pruža i psihosocijalna podrška, a budući da su posljednjih dana pitanja raseljenih osoba usmjerena prema procesu integracije, timovi za psihosocijalnu podršku s raseljenim osobama iz Ukrajine pokušavaju pronaći relevantne informacije i upute koje će im omogućiti brži i lakši proces integracije u hrvatsko društvo.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.