Kina i više od 60 zemalja upozorile na “podjelu u cjepivima” protiv bolesti COVID-19

Kina je u srijedu, u ime više od 60 zemalja, izrazila zabrinutost zbog nepravedne raspodjele i neuravnoteženosti u cijepljenju protiv bolesti COVID-19, priopćivši kako “podjela u cjepivima” predstavlja najveću prepreku za pobjedu nad pandemijom.

Svijet još uvijek daleko kasni s postizanja cilja Svjetske zdravstvene organizacije za 70-postonu pokrivenost imunizacijom protiv bolesti COVID-19 do sredine 2022., rekao je Chen Xu, čelnik kineske misije pri Uredu Ujedinjenih naroda (UN) u Ženevi, na 49. zasjedanju Vijeća za ljudska prava UN-a.

“Podjela u cjepivima” predstavlja najveću prepreku u borbi protiv pandemije, budući da je samo 5% stanovništva u zemljama s niskim dohotkom potpuno cijepljeno, što je daleko niže nago u zemljama s visokim dohotkom”, istaknuo je Chen.

Pozvao je sve zemlje da na prvo mjesto stave prava na život i zdravlje, podrže primarni svrhu cjepiva kao globalnog javnog dobra, osiguraju pravednu distribuciju cjepiva i ubrzaju cijepljenje, kako bi se zatvorio jaz u imunizaciji.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.