RCK Ugostiteljsko-turistička škola Osijek: izlučno regionalno natjecanje “ WorldSkills Croatia 2022.”

U Regionalnom centru kompetentnosti Ugostiteljsko-turistička škola, Osijek 16. i 17. ožujka 2022. godine održano je izlučno regionalno natjecanje “ WorldSkills Croatia 2022.”

Ukupno 12 škola prvoga dana, u srijedu 16. ožujka, te 20 škola drugoga dana, u četvrtak 17. ožujka, natjecale su se na izlučnom regionalnom natjecanju World Skills Croatia 2022. Prvi su dan na rasporedu bile discipline Slastičarstvo, Poslovanje turističke agencije i Poslovanje recepcije hotela, dok je drugi dan bio rezerviran za Kuharstvo i Ugostiteljsko posluživanje.

Svoj plasman na državno prvenstvo izborili su redom prema disciplinama:

Poslovanje turističke agencije

  1. Alan Nuhanović, učenik 4. razreda Ekonomsko-birotehničke škole, Slavonski Brod s mentoricom Ljiljanom Sivrić

Poslovanje recepcije hotela

  1. Mihaela Mišković, učenica 3. razreda Srednje strukovne škole Vinkovci s mentoricom Mirjanom Jakšić
  2. Izabella Vitman, učenica 3. razreda Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek s mentoricom Lucijom Zbiljski
  3. Nikolina Mrkonjić, učenica 4. razreda Ekonomsko-birotehničke škole, Slavonski Brod s mentoricom Ljiljanom Sivrić

Slastičarstvo

  1. Stjepan Eraković, učenik 3. razreda Srednje strukovne škole Vinkovci s mentoricom Nevenkom Biondom

Ugostiteljsko posluživanje

  1. Laura Kaprel, učenica Obrtničke škole, Požega s mentoricom Helenom Bunjevac Grahovac
  2. Lorena Topalović, učenica Ugostiteljsko-turističke škole, Osijek s mentorom Tomislavom Patakijem

Kuharstvo

  1. Ana Vrbovski, učenica Srednje strukovne škole Vinkovci s mentoricom Marijom Bošnjak
  2. Blaženka Arapović, učenica Obrničko-industrijske škole Županja s mentoricom Ivanom Milaković

Broj učenika koji se plasirao na državno natjecanje u pojedinoj disciplini ovisi o broju prijavljenih natjecatelja, pa u nekim disciplinama imamo po jednog pobjednika, dok u nekim čak prva tri mjesta imaju priliku odmjeriti snage na državnom natjecanju.

Ravnatelj škole Andrej Kristek naglasio je kako je ovo natjecanje iznjedrilo najuspješnije učenike koji će se potom natjecati na državnom natjecanju na zagrebačkom Velesajmu. “ Naša je škola dala po jednog predstavnika, učenici inače dolaze iz naše regije, a ovaj put imali smo priliku ugostiti, što nam je drago i školu iz Poreča. Svi su prezentirali svoje vještine i sve ono što su naučili tijekom godina školovanja, istaknuo je ravnatelj”.

Nastavnica Dajana Bošnjak, inače majstor slastičar istaknula je kako su slastičari radili restoranski desert, a s obzirom kako im je sve bilo zadano, morali su ga napraviti unutar dva sata.Ocijenjivali smo poznavanje pravila posebnih režima prehrane, vještine izrade slastica, kreativnost i dekoriranje, poznavanje načina posluživanja, učinkovitog rada i postizanja rezultata te rukovanja strojevima i uređajima/aparatima, napomenula je Bošnjak”.

Lucija Zbiljski, nastavnica ekonomske grupe predmeta rekla je kako se kod učenika koji su pristupili natjecanju iz Poslovanja recepcije hotela ocjenjivalo na koji način pristupaju gostu, kako zaprimanju razervacije, odgovoraju na prigovore  i upite gosta. “ Na recepciji počinje prva komunikacija s hotelskim osobljem i time gosti stvaraju svoje prve utiske o hotelu. Ljubaznost, kvaliteta i brzina usluge imaju veliki utjecaj na odnos gosta s hotelom i njegovim zadovoljstvom tijekom boravka. Moraju biti profesionalni, imati razvijene vještine komunikacije, dobar i pozitivan stav, biti uvijek vedri i nasmijani, staviti gosta na prvo mjesto i riješiti sve njegove probleme. Moraju pričati francuski, engleski i njemački jezik, zaključila je Zbiljski”.

Rezultati dvodnevnog izlučnog regionalnog natjecanja – WorldSkills Croatia 2022. nalaze se na linku: https://rck-utso.hr/rezultati-izlucnog-regionalnog-natjecanja-worldskills-croatia-2022/

Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima, a pobjednicima želimo puno sreće i uspjeha na državnom natjecanju WorldSkills Croatia 2022.!

Galerija:

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.