Vrtićka djeca bez samoizolacije, samotestiranje školaraca samo kod zaraze

Ukida se samotestiranje učenika na početku tjedna. Koje se mjere odnose na školarce i djecu u vrtićima objasnio je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

– Najavili smo prije tjedan dana da ćemo ići u ovom smjeru. Tako smo u razogovoru s epidemiolozima i HZJZ-om donijeli preporuku da se djeca u vrtiću više ne šalju u samoizolaciju, ukoliko je neko dijete u vrtiću oboljelo. Mislimo da je to veliko olakšanje za roditelje i za rad u vrtićima. Ta se mjera primjenjuje od ponedjeljka, kazao je ministar Radovan Fuchs.

Dodao je kako djeca koja su sad u samoizolaciji “mogu to odraditi do petka, pa slijedeći tjedan mogu najnormalnije u vrtić”. Naglasio je, međutim – kako je bolje i logičnije da dijete ostane kod kuće ukoliko je zaražen netko iz obitelji.  

Samotestiranje u školama samo u slučaju oboljelog učenika

– Kad govorimo o samotestiranju učenika, mjera je pokazala učinak u početnom stadiju. Danas smo u situaciji da se ta mjera može provesti na način da se više ne provodi ponedjeljkom, nego će se provoditi samo u razredima u kojima se pojavi oboljeli učenik. Ostali učenici će se testirati i ako su negativni mogu ići u školu, rekao je Fuchs. Naglasio je kako se radi o dobroj mjeri za učenike ali i mjeri kojom će se obrazovni sustav do kraja ove školske godine dovesti “kako je i planirano bez većih potresa”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.