Kina od SAD-a zatražila ukidanje sankcija kineskim dužnosnicima

Kina je u utorak od Sjedinjenih Američkih Država zatražila trenutno ukidanje sankcija uvedenih kineskim dužnosnicima zbog takozvanih kršenja ljudskih prava, upozoravajući kako će se u protivnom SAD suočiti s recipročnim kineskim protumjerama.

“Američka izjava je puna ideoloških pristranosti i političkih laži te diskreditira Kinu i suzbija kineske dužnosnike bez razloga. Ovaj čin Sjedinjenih Američkih Država krši međunarodno pravo i norme i grubo se upliće u kineske unutarnje poslove”, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin na redovitoj tiskovnoj konferenciji.

“Najgori kršitelj ljudskih prava na svijetu su same Sjedinjene Američke Države”, rekao je Wang, ističući kako bi se trebale pokajati zbog pokolja Indijanaca i smanjenja njihovog stanovništva na 250 000 početkom 20. stoljeća s 5 milijuna u kasnom 15. stoljeću .

Pozvao je Sjedinjene Američke Države da se suoče sa svojim sustavnim i kroničnim problemima u ljudskim pravima i riješe ih, umjesto da potkopavaju ljudska prava u drugim zemljama u ime zaštite ljudskih prava.

“Ako Sjedinjene Američke Države prestanu biti predavač ljudskih prava, situacija s ljudskim pravima u svijetu će biti bolja”, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.