Kineski ministar vanjskih poslova predložio partnerstva solidarnosti, razvoja, sigurnosti i civilizacije s islamskim zemljama

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u utorak rekao da Kina podržava stvarni multilateralizam i spremna je izgraditi četiri partnerstva s islamskim zemljama.

Obraćajući se na 48. zasjedanju Vijeća ministara vanjskih poslova Organizacije islamske suradnje, Wang je rekao kako je Kina spremna u svijetu punom turbulencija i promjena izgraditi četiri partnerstva solidarnosti, razvoja, sigurnosti i civilizacije s islamskim zemljama.

Kina i islamske zemlje bi se trebale uzajamno podržavati u očuvanju suvereniteta, neovisnosti i teritorijalnog integriteta te se podupirati u istraživanju razvojnog puta koji odgovara njihovim vlastitim nacionalnim uvjetima, rekao je Wang.

Kina će islamskim zemljama osigurati 300 milijuna doza cjepiva protiv bolesti COVID-19 kako bi im pomogla u borbi protiv pandemije, rekao je Wang. Dvije strane bi trebale surađivati kako bi izgradile Pojas i put i kvalitetno provele Globalnu razvojnu inicijativu te doprinijele ostvarenju UN-ovih ciljeva održivog razvoja do 2030. godine.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.