Kina će biti domaćin 14. samita BRICS-a s fokusom na ‘novo doba globalnog razvoja’

Kina će kasnije ove godine biti domaćin 14. godišnjeg samita grupe zemalja u razvoju BRICS, koja se sastoji od Brazila, Rusije, Indije, Kine i Južne Afrike, s naglaskom na poticanje visokokvalitetnog partnerstva među članicama skupine, s vizijom ulaska u novo doba globalnog razvoja, objavio je u srijedu Peking.

Najavljujući temu samita kao ‘Poticaj visokokvalitetnog partnerstva BRICS-a, uvod u novo doba globalnog razvoja’, kinesko Ministarstvo vanjskih poslova je priopćilo kako je suradnja u javnom zdravstvu i cjepivima identificirana jedno od ključnih područja suradnje BRICS-a ove godine, budući da se svijet nastavlja boriti protiv pandemije bolesti COVID-19.

Kao prvi korak je na internetskoj svečanosti u utorak službeno pokrenut BRICS-ov centar za istraživanje i razvoj cjepiva, označavajući korak bliže za ovih pet zemalja prema zajedničkom istraživanju cjepiva i izgradnji postrojenja, ovlaštenoj lokalnoj proizvodnji i međusobnom priznavanju standarda.

“Trenutno pandemija još uvijek traje diljem svijeta. Osnivanje BRICS-ovog centra za istraživanje i razvoj cjepiva pokazuje odlučnost zemalja BRICS-a da se usredotoče na suradnju u području cjepiva, prodube suradnju u javnom zdravstvu i izgrade ‘BRICS-ovu crtu obrane’ protiv bolesti COVID-19”, rekao je glasnogovornik Ministarstva vanjskih poslova Wang Wenbin na dnevnoj tiskovnoj konferenciji u srijedu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.