Huawei zabilježio snažan rast neto dobiti u 2021.

Kineski telekomunikacijski div Huawei je održao solidno poslovanje tijekom 2021., ostvarivši 113,7 milijardi juana (oko 17,8 milijardi američkih dolara) neto dobiti, što je povećanje od 75,9% u odnosu na prethodnu godinu, uz 636,8 milijardi juana prihoda, objavila je tvrtka u ponedjeljak.

“Općenito, naš učinak je bio u skladu s prognozom”, rekao je Huaweijev rotirajući predsjednik Guo Ping na tiskovnoj konferenciji o godišnjem izvješću za 2021. održanoj u Shenzhenu u južnoj kineskoj pokrajini Guangdong.

Foto: VCG

Foto: VCG

“Naše poslovanje s operaterima je ostalo stabilno, naše poslovanje s poduzećima je bilježilo stalan rast, a naše potrošačko poslovanje se brzo proširilo u nove domene”, rekao je Guo.

Prema izvješću, u 2021. godini je Huaweijevo poslovanje s operaterima ostvarilo prihod od 281,5 milijardi juana, a surađujući s operaterima i partnerima diljem svijeta je tvrtka potpisala više od 3000 komercijalnih ugovora za industrijske primjene 5G tehnologije.

“Unatoč padu prihoda u 2021., naša sposobnost ostvarivanja dobiti i generiranja dotoka novca raste te smo se sposobniji nositi s neizvjesnostima”, rekla je na tiskovnoj konferenciji Meng Wanzhou, glavna financijska direktorica Huaweija.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.