Kineski glasnogovornik: “Demokracija” nije štit za “neovisnost Tajvana”

Glasnogovornik kineskog ministarstva vanjskih poslova je u utorak upozorio Sjedinjene Američke Države da unatoč tome što podupiru snage koje se zalažu za “tajvansku neovisnost” pod izlikom “demokracije”, pokušaji provođenja strategije korištenja Tajvana za obuzdavanje Kine neće uspjeti.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno rekao na dnevnoj tiskovnoj konferenciji, odgovarajući na upit o izvješćima tajvanskih medija o nedavnoj posjeti čelnika Nacionalne zaklade za demokraciju, Damona Wilsona, Tajvanu.

Wang je istaknuo kako Wilsonov posjet, pod izlikom takozvane “demokracije”, promiče otrove koji potiču podjele, a ne učinkovite recepte za demokraciju.

“Željeli bismo upozoriti Sjedinjene Američke Države kako ohrabrivanje snaga koje se zalažu za ‘tajvansku neovisnost’ pod izlikom ‘demokracije’ i pokušaji provođenja strategije korištenja Tajvana za obuzdavanje Kine nisu, niti će ikamo dovesti”, rekao je Wang.

Također je upozorio vlasti Demokratske napredne stranke na Tajvanu da “demokracija” nije štit za “nezavisnost Tajvana”, a još manje može biti “amajlija” secesionistima koji se zalažu za “tajvansku neovisnost”. Političke manipulacije Demokratske napredne stranke pod izlikom demokracije sa stvarnom namjerom traženja neovisnosti će samo odvesti tajvanski narod u ponor katastrofe, čije će račune na kraju poravnati povijest, dodao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.