Xi sadio drveće 10. uzastopnu godinu kao vrhovni vođa

Predsjednik Xi Jinping je u srijedu sadio drveće u Pekingu, obilježivši 10. godinu svog sudjelovanja kao najvišeg čelnika u godišnjoj aktivnosti sadnje drveća u kineskoj prijestolnici.

Xi, također generalni sekretar Centralnog komiteta Komunističke partije Kine (KPK-e) i predsjednik Središnjeg vojnog povjerenstva, je rekao kako je to učinio da bi dao svoj doprinos izgradnji lijepe Kine i potaknuo cijelo društvo, naročito mlade ljude, na zalaganje za ekološki napredak, kako bi okoliš u Kini postao još bolji.

Čelnici su sadili drveće s ljudima iz Pekinga u gradskom parku u južnoj četvrti Daxing.

Dok je sadio sadnice različitih vrsta drveća, Xi je mlade studente oko sebe upitao o njihovom studiranju, motivirao ih da razviju osjećaj za naporan rad i rekao im da povećaju svijest o potrebi zaštite okoliša i očuvanja resursa.

“Od 18. Nacionalnog kongresa KPK-e se pridržavamo ideje da su bistre vode i bujne planine neprocjenjivo bogatstvo za potpuno promicanje razvoja ekološke civilizacije, unapređenje pošumljavanja i poboljšanje životnog okoliša u urbanim i ruralnim područjima”, rekao je Xi. “Lijepa Kina postaje stvarnost.”

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.