Kina uvodi recipročna vizna ograničenja za određene američke dužnosnike

Kina je odlučila uvesti recipročna vizna ograničenja za američke dužnosnike koji su širili laži o pitanjima ljudskih prava u Kini, zagovarali sankcije protiv Kine i potkopavali kineske interese, rekao je u četvrtak glasnogovornik kineskog Ministarstva vanjskih poslova.

Glasnogovornik Wang Wenbin je navedeno objavio nakon što su Sjedinjene Američke Države nedavno najavile da će nametnuti vizna ograničenja kineskim dužnosnicima zbog takozvanih kršenja ljudskih prava.

Američka administracija izmišlja zlonamjerne laži o pitanjima ljudskih prava i koristi ih kao izliku za uplitanje u kineske unutarnje poslove, narušavanje ugleda Kine i ugnjetavanje kineskih dužnosnika, rekao je Wang na redovnoj tiskovnoj konferenciji.

“Ova beskrupulozna djela ozbiljno krše međunarodno pravo i osnovne norme koje uređuju međunarodne odnose. Kina im se čvrsto protivi”, rekao je Wang.

Kako bi obranila kineski suverenitet, sigurnost i razvojne interese te zaštitila legitimna prava i interese kineskog osoblja, a u skladu s nadležnim odredbama kineskog zakona protiv inozemnih sankcija, Kina je odlučila usvojiti recipročna vizna ograničenja za američke dužnosnike koji su izmišljali laži o pitanjima ljudskih prava u Kini, poticali na sankcije protiv Kine i potkopavali kineske interese, rekao je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.