Ministarstvo trgovine: Kina pozvala SAD da prestanu politizirati gospodarska i trgovinska pitanja

Sjedinjene Američke Države bi trebale odmah ispraviti svoje pogrešne prakse i prestati politizirati gospodarska i trgovinska pitanja, priopćilo je u četvrtak Ministarstvo trgovine.

Američka administracija bi trebala osigurati pošteno, stabilno i ravnopravno tržišno okruženje za tvrtke iz cijelog svijeta, uključujući kineske tvrtke, koje posluju u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je glasnogovornik Ministarstva trgovine Shu Jueting na tiskovnoj konferenciji.

Shu je navedeno rekao odgovarajući na nedavni potez kojim je američko Federalno povjerenstvo za komunikacije dodalo dvije kineske telekomunikacijske tvrtke, China Telecom (Amerike). i China Mobile International USA, na takozvani “Popis komunikacijske opreme i usluga koje predstavlja prijetnju nacionalnoj sigurnosti”.

Ovaj potez je još jedan američki napad na kineske tvrtke, nakon nedavnog neopravdanog oduzimanja ovlaštenja nekim kineskim tvrtkama za pružanje telekomunikacijskih usluga u Sjedinjenim Američkim Državama, rekao je Shu.

Potez krši temeljna tržišna načela i međunarodno priznata gospodarska i trgovinska pravila te šteti legitimnim pravima i interesima kineskih tvrtki i potrošača, uključujući potrošače u SAD-u, istaknuo je Shu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.