Svakog utorka novi šok za vozače

Svakog utorka novi šok za vozače. Cijene goriva ne prestaju rasti. Zbog toga mnogi kupuju veće količine i skladište ga. Koliko to može biti opasno?

Zbog nestabilnih cijena energenata, primjetan je znatan porast potražnje za biciklima, posebno električnim biciklima te romobilima. Potražnja za električnim biciklima porasla je za čak 104 posto. Kako bi uštedjeli i izbjegli moguća ograničenja energenata, mnogi kupuju veće količine goriva i skladište ih u neadekvatnim uvjetima. U garažama, šupama, na balkonima i sličnim mjestima.

Ako se gorivo skladišti u namjenskim spremnicima koji imaju mogućnost održavanja i dreniranja, preporuka je da se benzin čuva do dvije godine, dok se dizelsko gorivo može čuvati do šest mjeseci. Kad se gorivo skladišti u lošim uvjetima, tada mu se rok trajanja skraćuje.

Stajanje goriva utječe na njegovu kvalitetu. Dio ugljikovodika iz goriva s vremenom ispari. Kanistar s gorivom uvijek spustite na zemlju prije točenja kako biste ispraznili statični elektricitet. Ako nije nužno, nemojte prevoziti kanistar koji nije predviđen za prijevoz goriva ili zapaljivih tvari u automobilu.

Za razliku od građana koji nemaju adekvatni prostor za skladištenje goriva, dio poduzetnika skladišti ga u namjenskim spremnicima koji imaju mogućnost održavanja. U malim garažama i onima srednje veličine, zapaljive tvari izvan motornih vozila mogu se skladištiti samo u malim količinama. U velikim garažama, do 200 litara dizelskog goriva i do 20 litara benzina može se skladištiti u dobro zatvorenim, neprobojnim spremnicima.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.