Energetska obnova dječjeg vrtića Radost završena četiri mjeseca prije roka, uštede na energentima 60 posto

Četiri mjeseca prije ugovorenog roka završeni su radovi na energetskoj obnovi dječjeg vrtića Radost u Osijeku. Riječ je o zgradi staroj gotovo 100 godina, a koja zahvaljujući obnovi prelazi iz energetskog razreda E u razred C. Očekuju se godišnje uštede na toplinskoj i električnoj energiji od oko 53.500 kuna.

Vrtić je u ponedjeljak obišao osječki gradonačelnik Ivan Radić, koji je tom prigodom izrazio zadovoljstvo ranijem povratku djece u vrtić. Istaknuo je i kako će Grad uskoro završiti energetsku obnovu Osnovne škole Franje Krežme, te da je spreman i za Nacionalni plan obnove i oporavka.

– U proračunu imamo osigurana sredstva za izgradnju i dogradnju novih vrtića. Nastavit ćemo raditi sve u tom smjeru da možemo upisati svu našu djecu u dječje vrtiće i da imaju uvjete kakve od danas imaju u dječjem vrtiću Radost – izjavio je gradonačelnik Radić.

Ravnateljica Dječjeg vrtića Osijek Ana Mihaljević zahvalila je svima koji su doprinijeli ranijem povratku djece u vrtić.

– U ovom vrtiću imamo upisane četiri odgojne skupine, od čega su dvije po alternativnom programu Marie Montessori i dvije po redovnom programu. Ukupno je 70 djece. Do ovog povratka u vrtić, djeca su bila izmještena u druge primjerene prostore u sklopu Dječjeg vrtića Osijek – istaknula je ravnateljica Mihaljević.

Radove je izvela tvrtka HB Produkt iz Osijeka, a obuhvatili su zamjenu vanjske stolarije, izolaciju vanjskih zidova i stropa prema negrijanom tavanu, zamjenu stare rasvjete novom, baziranom na LED tehnologiji, zamjenu stare toplinske podstanice, ugradnju termostatskih ventila i termostatskih glava, ugradnju sustava ventilacije zgrade, te ugradnju sustava daljinskog očitavanja potrošnje energije i vode s mogućnošću spajanja na ISGE.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,9 milijuna kuna, od čega Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj sufinancira 60 posto sredstava. Ostatak su osigurali Grad Osijek i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u jednakim omjerima od 20 posto.

Galerija fotografija:

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.