Kineski ministar vanjskih poslova razgovarao s filipinskim kolegom o bilateralnim odnosima

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u nedjelju razgovarao s filipinskim ministrom vanjskih poslova Teodorom Locsinom koji je boravio u posjetu Tunxiju, u istočnoj kineskoj pokrajini Anhui.

Wang je rekao da Kina uvijek uzima Filipine kao prioritet u svojoj susjedskoj diplomaciji, a kineska dobrosusjedska i prijateljska politika prema Filipinima je zadržala kontinuitet i stabilnost.

Dvije zemlje bi trebale ukloniti poremećaje, mirno i pravilno upravljati razlikama i ne dopustiti im da utječu na cjelokupnu situaciju u odnosima Kine i Filipina, rekao je Wang.

Kina je spremna ubrzati izgradnju ključnih infrastrukturnih projekata s Filipinima i nastaviti pružati pomoć u cjepivu protiv bolesti COVID-19 te poboljšati suradnju u javnom zdravstvu u skladu s potrebama Filipina, rekao je Wang.

Locsin je rekao kako filipinsko-kineski odnosi postaju sve zreliji i kako je bilateralna praktična suradnja postigla povijesne rezultate, donoseći trajne koristi za obje zemlje.

Kao odgovorna velika zemlja, Kina je predana neovisnosti i mirnom razvoju, postavljajući novi primjer u turbulentnom svijetu, rekao je Locsin, dodajući kako Kina već dugo vlastitim razvojem promiče razvoj drugih zemalja u regiji i igra nezamjenjivu ulogu u globalnom gospodarskom rastu.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.