Ministri vanjskih poslova Kine i Kanade održali telefonski razgovor

Kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi je u utorak telefonski razgovarao s kanadskom ministricom vanjskih poslova Melanie Joly na njezin zahtjev.

Tijekom razgovora je Wang rekao kako narodi Kine i Kanade ostvaruju dugogodišnje prijateljske razmjene te istaknuo da je Kanada jedna od prvih zapadnih zemalja koja je uspostavila diplomatske veze s Narodnom Republikom Kinom.

Međutim, u posljednjim godinama su odnosi Kine i Kanade pretrpjeli ozbiljan zastoj zbog slučaja Meng Wanzhou, što ne želimo vidjeti, rekao je Wang.

Bit ovog slučaja je u američkom prisilnom potiskivanju kineskih visokotehnoloških poduzeća, što je sramotno ponašanje koje su svi mogli jasno vidjeti, rekao je Wang.

Nijedna zemlja ne bi trebala djelovati kao posrednik u takvom jednostranom zlostavljanju, a sve zemlje imaju pravo na nužnu reakciju, dodao je.

Kina se nada da će Kanada surađivati s Kinom na uklanjanju vanjskog uplitanja, prevladavanju poteškoća i ostvarivanju zdravog, stabilnog i održivog razvoja bilateralnih odnosa, rekao je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.