Pregovori o sporazumu o slobodnoj trgovini između Izraela i Kine će ubrzati nakon telefonskog razgovora ministara vanjskih poslova

Kina i Izrael su se nakon telefonskog razgovora između kineskog državnog vijećnika i ministra vanjskih poslova Wang Yija i izraelskog zamjenika premijera i ministra vanjskih poslova Jaira Lapida u srijedu složili oko ubrzanja pregovora o sporazumu o slobodnoj trgovini.

Tijekom razgovora je Lapid rekao da su Izrael i Kina dvije drevne nacije koje su stvorile velike civilizacije, a sada su obje predane ubrzavanju procesa modernizacije i imaju jak inovacijski kapacitet, dodajući kako se dvije zemlje međusobno razumiju i cijene.

Napominjući kako Izrael smatra Kinu prijateljem i kako se od uspostave bilateralnih diplomatskih odnosa uvijek pridržava principa jedne Kine, Lapid je rekao da se taj stav nikada nije promijenio te je postao važan temelj odnosa s Kinom.

Izrael očekuje održavanje bliskih razmjena na visokoj razini i produbljenje suradnje u različitim područjima s Kinom, dodao je.

Wang je rekao kako su se kineski i židovski narod međusobno pomagali u povijesti, a danas bi se trebali još više podržavati.

Kina cijeni izraelsko pridržavanje načela jedne Kine i razumijevanje legitimnih prijedloga Kine u zaštiti svojih temeljnih interesa, istaknuo je, dodajući kako Kina vjeruje da će Izrael nastaviti podržavati kineske napore u zaštiti suvereniteta, sigurnosti i razvojnih interesa.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.