Osječka Vodenica oživjela radionicama i izložbom

Brojni osnovnoškolci sudjelovali su u radionicama, a Vodenica je obogaćena o izložbom fotografija. Ramona-Ana Davidović, magistra zaštite prirode i okoliša i Mislav Jukić, magistar, inženjer šumarstva održali su edukativne radionice o bioraznolikosti i zaštiti prirode.

„Djeci smo govorili o važnosti svakog živog bića u vodi i oko nje. Istaknula sam da zbog očuvane prirode Vodenicu posjećuju dabrovi i vidre. Govorila sam im o čapljama i općenito o važnosti bioraznolikosti te o tome kako treba čuvati prirodu.”, rekla je Ramona-Ana Davidović.

 

„Poplavne šume nemaju neku gospodarsku važnost no izuzetno su važne za očuvanje prirode i prirodni čuvari obale. Važno je i da su poplavne šume važno stanište brojnim živim bićima bez kojih ih ne bi ni bilo. Pokazao sam im na primjeru kako voda nosi pijesak bez drveća koje ga veže u obalu. Važno je i da su djeca vani, na zraku”, rekao je Mislav Jukić.

Prvu izložbu fotografija, „Fotografijom kroz Lijepu našu“, na Vodenici ima Josip Capan, student Odjela za biologiju.

 

„Iskreno želim povezati ono što studiram i ono što volim. Želio bih biti fotograf nekog prestižnog časopisa za prirodu, primjerice National Geographica. Tako bi povezao fotografiranje s biologijom, odnosno slikao ono što trebamo čuvati i ostaviti u nasljeđe”, rekao je Josip Capan. ( Radio Osijek)

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.