Uskrsna čestitka i pastirska poruka nadbiskupa Đure Hranića

Đakovačko- osječki nadbiskup Đuro Hranić na konferenciji za novinstvo uputio je pastirsku poruku u povodu svetkovine Uskrsa.

Nedavna poskupljenja odrazila su se na život brojnih građana. Đakovačko – osječki nadbiskup Đuro Hranić, iako se prvotno upitao tko je on da tu može nešto učiniti, rekao je kako bi valjalo apelirati da svi oni, koji su odgovorni ovu situaciju ne iskorištavaju za povećanje vlastite zarade nego da budu solidarni i pridonesu kako bi nadišli ovu ugrozu koja se nadvila nad Europom. “Da tako trgovci i svi drugi doista u ovom trenutku budu solidarni i da ne gledaju prvenstveno vlastite interesuje i da ne iskorištavaju situaciju kako bi nezasitno povećavali svoj vlastiti profit”.

Caritas Đakovačko – osječke nadbiskupije do sada je dva put slao pomoć u Ukrajinu. “Znam da ovdje, gdje su smješteni Ukrajinci posebno gdje ih je nešto veći broj, da su odlazili, pomagali, davali i pružali humanitarnu pomoć, odnosno da su pitali one koji su otvorili svoja vrata što je potrebno i da su tu priskakali upomoć.”

U uskrsnoj poruci nadbiskup je poručio vjernicima kako ništa što čine neće propasti. Vjeran Bog nagradit će svaku prolivenu suzu i poklonjeni osmijeh.

“Svima vama, dragi vjernici, draga braćo svećenici, redovnici, redovnice, vjeroučitelji, župni suradnici i volonteri u karitativnim i socijalnim ustanovama te vjerničkim društvima – vama osvjedočenima takvim iskustvom Kristova uskrsnuća, koji iskazujete velikodušnu kršćansku ljubav i solidarnost prema najpotrebitijima, u zajedništvu s mons. Ivanom Ćurićem, pomoćnim biskupom i mons. Marinom Srakićem, nadbiskupom u miru, želim sretan i blagoslovljen Uskrs, blagdan nade i novoga Života,” rekao je nadbiskup Đuro Hranić.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.