Kina uspostavlja stalne bolnice za COVID-19 kako bi dugoročno obuzdala virus

Kina planira izgraditi stalne objekte i više mjesta za testiranje na novi koronavirus, kako bi povećala državnu sposobnost za sprječavanje i kontrolu bolesti COVID-19 u ranoj fazi infekcije, rekao je Ma Xiaowei, direktor kineskog Nacionalnog zdravstvenog povjerenstva.

Ma je kineski plan sprječavanja i dugoročnog suzbijanja virusa predstavio u članku objavljenom u ponedjeljak u glavnom časopisu Centralnog komiteta KPK–e Qiushi.

Kina će izgraditi stalne bolnice, kao i mjesta za karantenu, kako bi povećala sposobnost prijema slučajeva zaraze bolešću COVID-19, napisao je Ma. Također će normalizirati mehanizme praćenja bolesti COVID-19 i provoditi testiranja na tjednoj bazi.

Glavni gradovi pokrajina i gradovi s više od 10 milijuna stanovnika uspostavit će više mjesta za testiranje na COVID-19 tako da je svakoj osobi dostupno jedno u roku od 15 minuta hoda. Osim toga, nacrt zahtijeva uspostavu više laboratorija za ispitivanje uzoraka, uključujući javne laboratorije i laboratorije trećih strana.

Upozorio je kako bi Kina prilikom liječenja infekcija bolešću COVID-19 trebala spriječiti da asimptomatski slučajevi preplave medicinske resurse i pružiti odgovarajuće liječenje za slučajeve bolesti COVID-19 prije nego što postanu ozbiljni.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.