Kina u travnju nastavila bilježiti neto priljev prekograničnog kapitala

Kina je nastavila bilježiti neto priljev prekograničnog kapitala i zadržala općenito stabilan tečaj juana, jer su kineske banke prošlog mjeseca izvijestile o velikoj neto kupnji deviza, pokazali su službeni podaci u utorak.

Kineski zajmodavci u travnju su kupili 229,7 milijardi američkih dolara u stranim valutama i prodali 210,6 milijardi dolara. To je rezultiralo neto kupnjom od 19 milijardi dolara, priopćila je Državna devizna uprava.

Kineski obrazac razvoja stabilnog deviznog tržišta i uravnoteženih prekograničnih tokova kapitala ostao je nepromijenjen, rekla je Wang Chunying, zamjenica čelnika uprave.

Zaoštravanje monetarne politike u velikim razvijenim gospodarstvima imat će učinak prelijevanja na tokove međunarodnog kapitala, ali kinesko devizno tržište postalo je zrelije i otpornije, što mu omogućuje bolju prilagodbu promjenama u vanjskom okruženju, rekla je Wang u intervjuu za agenciju Xinhua.

Nedavna dvosmjerna prilagodba prekograničnih ulaganja u dionice neće utjecati na ukupnu ravnotežu prekograničnih tokova kapitala niti na trend stalnog povećavanja imovine u juanima od inozemnih ulagača, rekla je.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.