Kina će izgraditi nove platforme za suradnju s pacifičkim otočnim zemljama

Gostujući kineski državni vijećnik i ministar vanjskih poslova Wang Yi rekao je u ponedjeljak da je Kina spremna izgraditi nove platforme za suradnju s pacifičkim otočnim zemljama u područjima kao što su rješavanje klimatskih promjena, smanjenje siromaštva, razvoj te prevencija i ublažavanje posljedica katastrofa.

Wang je navedeno rekao na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji nakon sastanka s premijerom i ministrom vanjskih poslova Fidžija Voreqeom Bainimaramom.

Rekao je kako je Kina spremna ulagati neprestane napore u izgradnju rezerve hitnih zaliha Kine i pacifičkih otočnih zemalja i usredotočiti se na borbu protiv klimatskih promjena, ublažavanje siromaštva i razvoj, poljoprivrednu suradnju, prevenciju i ublažavanje katastrofa te tehnologiju Juncao, kako bi stalno davali poticaj suradnji Kine i pacifičkih otočnih zemalja.

Od uspostave diplomatskih odnosa, Kina i pacifičke otočne zemlje bilježe neprestano širenje bilateralne suradnje, koja pokriva preko 20 područja, uključujući trgovinu i ulaganja, morski okoliš, prevenciju i ublažavanje katastrofa, smanjenje siromaštva i zdravstvenu skrb, rekao je Wang.

U borbi protiv pandemije bolesti COVID-19, Kina im je osigurala višestruke pošiljke cjepiva i različite protuepidemijske potrepštine, rekao je Wang.

Suradnja između Kine i pacifičkih otočnih zemalja u različitim područjima donijela je opipljive koristi njihovim narodima, istaknuo je Wang.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.