Ministar: Kineski ekosustav znatno se poboljšao od 2012.

Kina je od 2012. zabilježila značajno poboljšanje kvalitete i stabilnosti svog ekosustava, zahvaljujući državnim naporima u upravljanju okolišem, rekao je ministar ekologije i okoliša Huang Runqiu.

Huang, također kineski izvršni potpredsjednik Kineskog vijeća za međunarodnu suradnju na okolišu i razvoju, navedeno je rekao na svečanosti otvorenja godišnje glavne skupštine vijeća za 2022.

Kina će nepokolebljivo slijediti visokokvalitetni razvojni put koji daje prioritet ekologiji te zelenom i niskougljičnom razvoju, rekao je Huang, dodajući kako će država koordinirati kontrolu onečišćenja, zaštitu okoliša i odgovor na klimatske promjene.

Rekao je da će Kina provesti 10-godišnji plan za velike projekte očuvanja biološke raznolikosti te igrati važnu ulogu u globalnom upravljanju okolišem.

Vijeće, osnovano 1992. kao međunarodno savjetodavno tijelo na visokoj razini, svjedočilo je i sudjelovalo u promjenama filozofije i modela razvoja Kine. Također je izgradilo most između Kine i međunarodne zajednice u pitanjima okoliša i razvoja.

OSTAVITE ODGOVOR

Molimo Vas unesite svoj komentar!
Molimo Vas unesite ovdje svoje ime

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.